Running analysis

Running analysis

Folder Running analysis

In onze praktijk is het mogelijk een hardloop-analyse te maken. Tijdens deze analyse wordt er gekeken naar de techniek van het hardlopen met behulp van een 3D analyse-systeem.

Is dit iets voor mij ?

Ben je een enthousiast hardloper en twijfel je aan je looptechniek of—efficiëntie? Wil je de loopsnelheid verbeteren? Heb je in het verleden hardloopblessures gehad of regelmatig last van ‘pijntjes’ of extreme spierpijn nadat je gelopen hebt? Deze ‘pijntjes’ kunnen uiteindelijk leiden tot blessures en kunnen het gevolg zijn van techniekfouten. Hierdoor kunnen gewrichten en/of spieren tijdens het sporten te zwaar of verkeerd belast worden.

Een minder efficiënte looptechniek kost meer energie en kan te koste gaan van de loopsnelheid en het uithoudingsvermogen.

Hoe werkt het ?

Met behulp van sensoren die op de huid aangebracht worden, kunnen bewegingen gedigitaliseerd worden. Dat maakt een uitgebreide analyse van bewegen in de verschillende gewrichten mogelijk.

Beweeganalyse

Naast een analyse van het lopen kunnen ook beweeganalyses uitgevoerd worden. Analyses van wandelen, hardlopen, specifieke oefeningen of een sportbeweging. Vrije trap bij voetbal, sleeppush bij hockey, service bij tennis of volleybal zijn voorbeelden.

Door het gebruik van sensoren van Xsens, kan op een innovatieve en nauwkeurige manier een analyse gemaakt worden van vrijwel iedere beweging.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Afspraak